top of page

drs Ybeline Walinga

Psychotherapeut/

GZ-psycholoog

Even voorstellen


Ybeline Walinga is afgestudeerd in klinische en arbeids-en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend combineerde ze haar werk in de geestelijke gezondheidszorg met de postdoctorale opleidingen tot GZ-psycholoog en psychotherapeut aan Rino Noord-Holland te Amsterdam. Daarnaast is zij opgeleid tot cognitief-gedragstherapeut (VGCt) en geschoold in EMDR (EMDR Europe Practitioner).

Ze heeft ruime werkervaring opgedaan met de diagnostiek en behandeling van (jong)volwassenen met uiteenlopende problematiek. Zij werkte in de commerciële sector met chronische pijnpatiënten. Vervolgens op verschillende afdelingen (angst- en stemmingsstoornissen, PTSS en persoonlijkheidsproblematiek) in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Afgelopen jaren heeft ze in de revalidatiezorg (afdelingen neurologie en orthopedie) gewerkt. 


Zorgvisie

Ybeline Walinga werkt met evidence based behandelprotocollen als uitgangspunt, met oog voor het uniek zijn van iedere cliënt. Het inleven, meedenken en hanteerbaar maken van een vaak kwetsbare periode in iemands leven, ervaart zij als zeer waardevol aan haar werk als psycholoog. Ze combineert haar werk in de praktijk met de zorg voor haar gezin met drie kinderen.


Registraties

BIG registratie psychotherapeut:       19060271916

BIG registratie GZ-psycholoog:         19060271925

Cognitief gedragstherapeut Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt)

EMDR Europe Practitioner Vereniging EMDR Nederland (VEN)


Lidmaatschappen

Vereniging voor Gedrags en Cognitieve Therapie (VGCt)

Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)bottom of page